La ce se foloseşte pudra de orez?

Pudra de orez este amidon de orez rafinat, cunoscut sub denumirea de Oryza Sativa. A fost utilizată sub această formă de secole în Ayurveda sau în practicile holistice de sănătate, unde susţine tratamentul afecţiunilor inflamatorii ale pielii. Din secolul şaisprezece, femeile asiatice au utilizat pudra de orez pentru machiaj şi pentru curăţarea pielii, deoarece absoarbe în mod eficient uleiul. Ce alte proprietăţi are pudra de orez şi cum se utilizează? Ce pudră de orez să alegem, cum se aplică şi pentru cine este potrivită?

Pudra de orez – proprietăţi

Pudra de orez aboarbe eficient sebumul şi umezeala, de aceea acţionează minunat la nivelul tenului gras. În plus, netezeşte, conferă luminozitate şi matifiază pielea un timp îndelungat. Pudra de orez prelugeşte durabilitatea machiajului, oferă pielii protecţie UV şi, datorită conţinutului de vitamine şi minerale, îmbunătăţeşte condiţia pielii. Un avantaj adiţional al pudrei de orez este funcţionalitatea sa multiplă: poate acţiona ca un agent de fixare, ca produs de finisare a machiajului, precum şi ca fond de ten sau bază de machiaj. Toate aceste proprietăţi fac din această pudră un produs cosmetic perfect pentru vară.

Pudra de orez – utilizare

Pudra de orez are proprietăţi de înmuiere, netezire şi matifiere. De asemenea, accelerează eficient procesul de vindecare a inflamaţiilor. Din acest motiv, este recomandată pentru îngrijirea tenului problematic, mai ales cel acneic şi gras.

Pudra de orez este disponibilă în câteva versiuni. De cele mai multe ori, are o formă de pulbere, dar există, de asemenea, pudră de orez presată. Produsul cosmetic poate fi transparent sau colorat. Cel dintâi pare o alegere mai sigură pentru orice tip de piele deoarece nu colorează, ci se estompează în culoarea naturală a pielii.

Pudra de orez oferă efecte de matifiere a tenului de lungă durată – efectul utilizării sale este mult mai durabil decât în cazul pudrelor tradiţionale. Acest lucru este determinat în mare măsură de abilitatea sa de a absorbi sebumul.

Ce pudră de orez să alegem?

Alegerea pudrei de orez este o chestiune individuală, care ar trebui să fie efectuată în funcţie de nuanţa şi forma produsului cosmetic. Indiferent de aceste criterii, merită să acordăm atenţie calităţii pudrei de orez. Un factor determinant este numărul mic de aditivi artificiali. Trebuie verificat dacă în vârful listei de ingrediente este pudra de orez deoarece în unele pudre aceasta este înlocuită cu talc. Pudra de orez poate conţine arome (parfum), dar nu este necesar, astfel încât fanele cosmeticelor inodore vor fi de asemenea mulţumite.

Cum se utilizează pudra de orez?

Pudra de orez poate fi utilizată în două moduri.

Prima opţiune implică utilizarea unei pudre transparente ca bază de machiaj de netezire şi matifiere. În acest caz, pudra de orez este cel mai bun fond de ten mineral. În acest scop, aplicaţi mai întâi pudra de orez, apoi fondul de ten, anticearcănul şi alte cosmetice colorate.

Pudra de orez poate fi, de asemenea, utilizată ca produs de finisare a machiajului, i.e. la sfârşit. Efectul utilizării pudrei de orez este o piele matifiată.

Cum se aplică pudra de orez?

Pudra de orez poate fi aplicată prin diferite tehnici. Cele mai populare accesorii utilizate în acest scop sunt buretele, puful şi pensula. Fiecare femeie îşi poate face propria alegere, ţinând cont:

  • puful de pudră matifiază eficient pielea şi conferă un aspect final adecvat. Pentru a testa, colectaţi o cantitate mică de pudră de orez, scuturaţi pentru a elimina excesul de produs şi pudraţi zonele selectate ale feţii sau întreaga faţă,
  • buretele de pudră este cel mai adecvat pentru a aplica pudră presată. Buretele facilitează aplicarea chiar şi pe picior de plecare,
  • pensula de pudră este comodă la aplicare pudrei de orez – indiferent dacă este o pensulă obişnuită sau o pensulă kabuki. Pentru a o utiliza, colectaţi o cantitate mică de pudră pe pensulă, scuturaţi excesul şi aplicaţi la nivelul feţei.

Pudra de orez – pentru cine este potrivită?

Pudra de orez este o soluţie perfectă pentru femeile cu probleme de piele, de exemplu, cu ten gras, mixt şi acneic, deoarece nu numai că matifiază eficient pielea, dar şi previne inflamaţiile şi accelerează procesul de vindecare a episoadelor acneice.

Femeile cu ten normal, uscat sau alergic pot utiliza pudra de orez fără griji deoarece este un produs delicat.

În concluzie, pudra de orez este un produs cosmetic versatil care poate fi utilizat pentru finalizarea machiajului, indiferent de tipul tenului. În plus, nu deshidratează pielea, nu irită şi nu cauzează reacţii alergice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *