Cel mai mare atribut al unei femei este un păr lung și frumos. Nu e de mirare că fiecare dintre noi ne dorim să îi acordăm o atenție deosebită. Piața modernă este suprasaturată cu produse de îngrijire a părului, care îl vor hidrata în mod eficient. Totuși, ar fi mult mai benefic pentru tine dacă ai începe simplu. Nu trebuie să cheltui o avere ca să faci asta. Ai nevoie doar de câteva tehnici de încredere pe care le poți aplica la tine acasă. Principala întrebare aici este cum să ai grijă de părul tău acasă?
Începe cu o dietă echilibrată
Ceea ce mâncăm are o influență directă asupra celulelor din corpul nostru. Cu cât mâncăm mai multă mâncare nesănătoasă, cu atât avem șanse mai mari ca părul nostru să-și piardă strălucirea naturală. Pentru s scăpa de toate efectele negative și a-ți îmbunătăți calitatea părului trebuie să adaugi în dieta ta câteva produse bogate în nutrienți. Mai presus de toate, mâncăruri bogate în zinc și silicon, cum ar fi peștele, fructele de mare, tărâțe, fulgi de ovăz, cereale integrale și legume (fasole, fasole păstăi, mazăre, linte, etc.). Un alt lucru important este să-i oferi suficiente vitamire, mai ales vitaminele B, pe care le găsești în nuci, ovăz, migdale, legume proaspete, fructe și altele. Bune pentru părul tău mai sunt și morcovii, portocalele, pătrunjelul, cartofii sau spanacul, care sunt bogate în acid folic.
Importanța hidratării
Pentru o dietă echilibrată este foarte important să menții un nivel ridicat de apă în organism, până la urmă aceasta reprezintă 60% din greutatea totală a corpului. Un organism hidratat corect este capabil să scape de toate toxinele mult mai eficient și poate garanta îmbunătățirea celulelor părului. Apa de izvor naturală este o sursă foarte bună de silicon, care este componenta principală a părului care-l face să fie gros și vizibil mai puternic. Hidratarea împreună cu o dietă echilibrată sunt lucrurile pe care le poți face chiar la tine acasă.
Aplică o mască de păr făcută în casă
Internetul este plin de rețete pentru măști de păr făcute în casă. Toate se bazează pe impactul uimitor pe care produsele naturale și proprietățile acestora le dețin. Baza unei măști făcute în casă poate fi uleiul de măsline, uleiul de ricin, uleiul de migdale, mierea sau uleiul de cocos. Ingredientele aditionale pot fi alese în funcție de nevoi și necesități: ouăle (în principal gălbenușul nutritiv), zeama de lămâie, iaurtul natural sau laptele, frunzele de urzică (proaspete sau uscate) sau drojdia. Toate aceste ingrediente îți vor face părul mai puternic și combinarea lor într-o mască de păr poate avea efecte adiționale. Părul tău va fi bine hrănit, strălucitor și gros.
Lasă un răspuns