Măştile faciale cu lumină LED sunt în mare vogă în rândul celebrităţilor. Terapiile LED anti-acneice au crescut în popularitate. Doriţi să aflaţi care sunt proprietăţile luminii LED şi beneficiile sale pentru piele? Continuaţi să citiţi.
Cu siguranţă, există multe metode de combatere a acneei şi a altor tipuri de condiţii ale pielii. Multe persoane utilizează asistenţa specialiştilor şi se supun procedurilor de îmbunătăţire a condiţiei pielii. Altele doresc să-şi menţină frumuseţea pielii utilizând remedii şi metode efectuate acasă. În prezent, putem combina ambele metode şi încerca acasă terapia cu lumină LED. Tot ce aveţi nevoie este să alegeţi o mască facială LED de calitate superioară.
Lumina LED în dermatologie
Problemele de piele necesită, în cele mai multe cazuri, soluţii inovative. Pielea noastră are nevoie de stimuli adecvaţi pentru a se regenera şi consolida precum lumina LED moderată, care acţionează la nivelul celor mai profunde straturi ale pielii.
Lămpile LED au fost utilizate în dermatologie de mult timp, însă doar recent, am început să ne întrebăm cu privire la proprietăţile luminii LED. Descoperim posibilităţile sale în tratamentul de combatere a acneei, foto-îmbătrânirii, în eliminarea petelor pigmentare şi vergeturilor, curăţărea porilor, accelerarea procesului de vindecare a leziunilor, tratarea inflamaţiilor şi chiar în ameliorarea simptomelor depresiei. Aflaţi alte modalităţi în care acţionează lumina LED.
Care sunt proprietăţile luminii LED?
- Susţine tratamentul a diferite forme de acnee.
- Stimulează reînnoirea celulară, reîntinereşte şi repară.
- Vindecă inflamaţiile pielii.
- Ameliorează aspectul vergeturilor, ridurilor şi petelor pigmentare.
- Ameliorează simptomele psoriazisului şi herpesului simplex.
- Asigură un nivel ridicat de hidratare şi nutriţie la nivelul pielii.
- Stimulează creşterea mai rapidă a părului şi previne căderea părului.
- Elimină aspectul pământiu şi îngălbenit al pielii.
- Îndepărtează cearcănele şi aspectul umflat al ochilor.
- Reduce problemele pigmentare la nivelul pielii.
Cum acţionează terapia cu lumină LED la nivelul pielii?
Trebuie să începem prin a menţiona faptul că lumina LED este o lumină monocromatică care are diferite culori (diferite lungimi de undă). Dacă o direcţionăm la nivelul pielii, aceasta ajunge în fiecare celulă, tranferând energia, fără a încălzi sau cauza iritaţii. În funcţie de lungimea de undă emisă de lampa LED, efectele sunt diferite.
Ce se întâmplă cu energia absorbită de celule din lumină? Aceasta este utilizată pentru procesele de reparare, rezultând în reînnoirea rapidă a celulelor, stimularea fluxului sanguin, hrănire şi hidratare, o sinteză mărită a colagenului şi o piele mai puternică, mai netedă şi mai strălucitoare. Rezistenţa naturală a organismului la acţiunea factorilor interni şi externi nocivi este astfel îmbunătăţită.
Lumină LED. Culori care vindecă
Acţiunea luminii LED oferă numeroase beneficii. În orice caz, aceste beneficii depind de culoarea luminii LED pe care o alegem. Pielea poate fi expusă la multe culori, fiecare acţionând într-un mod un pic diferit. Cum?
- Lumina LED roşie– acţionează cel mai profund, stimulând secreţia de colagen şi susţinând procesul de reînnoire celulară, prin urmare este folosită pentru proceduri anti-îmbătrânire.
- Lumina LED albastră– pătrunde la fel de profund la nivelul pielii, luptă împotriva bacteriilor, calmează iritaţiile şi aspectul înroşit, prin urmare este potrivită pentru tratamentul anti-acneic.
- Lumina LED galbenă– îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului nervos şi limfatic, prin urmare poate fi utilizată pentru terapiile de relaxare.
- Lumina LED verde– accelerează repararea epidermei, iluminează şi adaugă elasticitate şi de aceea este utilizată frecvent în terapiile anti-rid.
Terapie cu lumină LED efectuată acasă
Faptul că puteţi efectua cu succes o terapie cu lumină LED acasă probabil că este cel mai mare beneficiu. Este o terapie sigură, prin urmare nu necesită cunoştinţele şi experienţa unui estetician. Nu va cauza arsuri la nivelul pielii chiar dacă expunem pielea la lumină mai mult decât este recomandat în prospect. Cu toate acestea, multe femei apelează la terapia cu lumină LED în cadrul clinicilor de frumuseţe deoarece achiziţionarea unui dispozitiv este costisitoare. Recent, a apărut o soluţie rezonabilă – măştile faciale cu lumină LED.
Mască facială de terapie cu lumină LED
În ceea ce priveşte designul, aceasta se aseamănă unei măşti de teatru, deoarece este, de obicei, disponibilă în alb. Aceasta este echipată cu un cablu; interiorul dispune de sute de diode LED, care emit lumină în diferite lungimi de undă. Chiar dacă are un aspect destul de sinistru, după ce o aplicaţi şi începeţi terapia, rezultatele sunt spectaculare. Terapia cu lumină LED efectuată regulat timp de câteva săptămâni este suficientă pentru a observa o îmbunătăţire semnificativă a condiţiei pielii.
Utilizarea măştilor cu lumină LED este foarte simplă:
- Înainte de aplicarea măştii, vom curăţa cu atenţia pielea facială.
- Ne vom aşeza comod şi vom pune masca pe faţă.
- Vom porni masca şi vom aştepta până se opreşte după 10 minute.
Lasă un răspuns