Riduri faciale – De ce apar & Cum le combatem?

Toate ridurile faciale sunt formate într-un mod similar şi sunt strâns legate de procesul de îmbătrânire a pielii. Primele riduri pot apărea chiar şi în jurul vârstei de 20 de ani şi, de cele mai multe ori. sunt însoţite de liniile de expresie. Aceasta deoarece ridurile sunt legate în mod inseparabil de expresiile faciale. Acestea sunt linii fine, însă ridurile sunt mult mai vizibile deoarece afectează zone mai mari ale feţei. De ce apar şi cum le putem trata?

Riduri faciale – cauze

Atunci când îmbătrânim, organismul produce mai puţin colagen şi elastină; cantitatea de acid hialuronic (un agent de umplere natural care asigură vitalitate şi elasticitate) scade la nivelul pielii. De aceea, pielea începe să se lase, iar suprafaţa sa începe să formeze cute şi să devină mai aspră. Vârsta nu este singura cauză a ridurilor. Predispoziţiile genetice, stilul de viaţă, stresul şi medicamentele sunt, de asemenea, responsabile pentru apariţia ridurilor.

Riduri faciale & tipuri de riduri

Cele mai comune tipuri de riduri faciale includ:

  • ridul leului – apare la nivelul frunţii, între sprâncene;
  • pliurile nasolabiale – variază de la plăcile nazale până la colțurile buzelor;
  • linii marionete – linii verticale între bărbie şi obraji;
  • riduri lacrimare – pungile de sub ochi sunt formate din cauza pierderii elasticităţii la nivelul muşchiului ocular.

Cum să întârziem apariţia ridurilor?

Vestea bună este că există metode de a întârzia apariţia prematură a ridurilor. Un pic de implicare poate netezi ridurile deja existente. Cum facem acest lucru? Cu siguranţă, unele proceduri de medicină estetică (umplere cu acid hialuronic, lipo-lifting, laser, thread lifting) oferă cele mai rapide efecte, dar, de cele mai multe ori, sunt foarte costisitoare. De asemenea, putem declara război ridurilor în fiecare zi. Vă prezentăm aici cele mai eficiente metode de combatere a ridurilor:

1. Cum să eliminăm ridurile faciale – faceţi yoga şi exerciţii faciale

Deoarece faţa este alcătuită din muşchi, exerciţiile adecvate pot îmbunătăţi în mod incredibil forma ovală, elasticitatea, vitalitatea şi netezimea. Yoga sau exerciţiile şi masajele faciale efectuate cu regularitate sunt cele mai spectaculoase metode de a combate ridurile. O faţă întinsă este o faţă tânără, fără pomeţi lăsaţi, riduri şi cute.

2. Cum să eliminăm ridurile faciale – renunţaţi la fumat

Ţigările afectează sănătatea şi cauzează o mulţime de boli – cu toate ştim asta. În orice caz, puţine persoane realizează că ţigările deteriorează ireversibil fibrele de colagen şi că atunci când trageţi dintr-o tigară, „construiţi” pliuri nasolabiale – acesta fiind motivul pentru care sunt cunoscute sub denumirea de ridurile fumătorilor. Dacă doriţi o piele tânără şi fermă, fără riduri – renunţaţi la fumat.

3. Cum să eliminăm ridurile faciale – aplicaţi produse cu SPF ridicat

Soarele distruge ireversibil resursele de colagen ale pielii şi contribuie la procesul de foto-îmbătrânire, prin urmare, cel mai bine este să renunţaţi la relaţia de prietenie pe care o aveţi cu soarele. Băile de soare frecvente şi expunerea la radiaţii nocive sunt printre cele mai frecvente cauze de apariţie a ridurilor. Dacă ieşiţi afară şi vă expuneţi la lumina soarelui – aplicaţi întotdeauna un produs hidratant cu SPF ridicat.

4. Cum să eliminăm ridurile faciale – utilizaţi produse faciale adecvate

Substanţele pe care le aplicaţi pe faţă au un impact puternic asupra condiţiei pielii. Asiguraţi-vă că loţiunile şi cremele dumneavoastră faciale au o compoziţie bogată şi abundă în ingrediente anti-îmbătrânire (acid hialuronic, vitamina E şi C, retinol, coenzima Q10).

5. Cum să eliminăm ridurile faciale – hidrataţi pielea

Hidratarea este baza pentru o piele frumoasă, netedă şi elastică, care nu se lasă. De aceea, acidul hialuronic este atât de important în cosmetice – acesta poate menţine acelaşi nivel de hidratare şi leagă până la 250 de molecule de apă în acelaşi timp. Veţi obţine un nivel îmbunătăţit de hidratare consumând multă apă minerală de-a lungul zilei. Este o gură de sănătate şi de tinereţe pentru întregul organism.

6. Cum să eliminăm ridurile faciale – nu uitaţi somnul de frumuseţe

Somul este un proces natural de reparare a organismului, cu impact puternic şi la nivelul pielii. În timpul somnului, o mulţime de procese esenţiale au loc – acestea nu sunt niciodată la fel de intense în timpul zilei. De aceea pielea este atât de întinsă, fermă şi proaspătă imediat după trezire. Somnul este unul dintre cele mai bune produse pentru piele, aşa că încercaţi să dormiţi minimum 7-8 pe pe zi şi mergeţi întotdeauna la culcare după îndepărtarea machiajului. De asemenea, aplicaţi întotdeauna un ser anti-îmbătrânire şi/sau un ulei natural de revitalizare a tenului în timpul serii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *