Remedii pentru cearcăne şi ochi umflaţi

Cearcănele inestetice reprezintă o problemă pentru multe femei. Pentru a le masca, avem două opţiuni. Putem folosi un anticearcăn puternic în nuanţa pielii sau putem neutraliza aspectul întunecat al cearcănelor folosind un produs mai deschis la culoare. Mai dificil este să camuflăm pungile de sub ochi. Care sunt modalităţile de camuflare a pungilor şi cearcănelor?

Remedii pentru cearcăne

Selectarea remediului se face în funcţie de tipul pielii. Femeile cu ten uscat preferă să utilizeze produse hidratante deoarece acestea sunt, de obicei, mai deschise la culoare. În plus, anticearcănele au tendinţa de a se strânge la nivelul ridurilor, accentuându-le. Pe de altă parte, produsele cosmetice mai dense care să nu le scoată în evidenţă sunt mai dificil de găsit, prin urmare, este mai bine să le aplicăm într-o cantitate mai mică. În acest scop, anticearcănele în culori care neutralizează cearcănele acţionează cel mai bine. Dacă veţi acoperi suplimentar aceste anticearcăne, puteţi alege un fond de ten cu acoperire completă sau un alt anticearcăn, de această dată, în nuanţa tenului.

Dacă cearcănele sunt mai închise la culoare decât restul tenului, anticearcănul ales ar trebui să aibă proprietăţi de iluminare. De asemenea, merită să le alegeţi dacă zona de sub ochi este umbrită de gene. În acest caz, un anticearcăn mai deschis este indicat deoarece va ilumina umbrele şi, drept rezultat, va conferi un aspect mai luminos întregii feţe.

Ce culoare de anticearcăn să alegeţi?

Dacă doriţi să neutralizaţi cearcănele, puteţi utiliza un set de două produse cosmetice: prima nuanţă va neutraliza umbrele, iar cel de-al doilea se va potrivi culorii tenului.

Dacă sunteţi în căutarea unei nuanţe de neutralizare, ţineţi cont că:

  • nuanţele cu subtonuri galbene neutralizează nuanţele violete şi roşiatice;
  • nuanţele rozalii, portocalii şi de caisă neutralizează nunaţele maronii şi măslinii;
  • nuanţele de piersică şi caisă neutralizează tonurile verziu şi albăstrii.

Cum se aplică anticearcănul?

Anticearcănele trebuie aplicate cu ajutorul degetelor, mai ales dacă dorim ca acestea să fie estompate la nivelul pielii. Pensulele, pe de altă parte, sunt mai eficiente la aplicarea anticearcănelor sub formă lichidă care se usucă în timp.

Întindeţi primul produs folosind un aplicator şi tapotaţi delicat cu degetele. Stratul de cosmetic ar trebui să fie subţire deoarece scopul nostru nu este să acoperim, ci să modificăm culoarea cearcănelor. Excesul de produs poate fi şters cu degetele şi apoi întins prin tapotare.

Când anticearcănul de neutralizare se usucă şi se omogenizează în piele, putem aplica următorul produs cosmetic, şi anume, fie un anticearcăn în nuanţa pielii, fie un fond de ten cu efect de mascare. Şi acest produs trebuie tapotat cu degetele. Pentru a aplica un strat de produs suficient de subţire, acesta trebuie aplicat mai întâi la nivelul încheieturii şi apoi pe deget. Când transferăm produsul direct din pachet, colectăm, de cele mai multe ori, prea mult produs, iar dacă aplicăm direct în zona cearcănelor, acesta va interfera cu stratul anterior.

Cum să fixaţi antinearcănul pentru a-iprelungi durabilitatea?

Pentru a fixa anticearcănul, puteţi aplica delicat o cantitate mică de pudră. În acest scop, colectaţi o cantitate mică de pudră pe vârfurile degetelor şi frecaţi degetele pentru a elimina excesul. Apoi, utilizaţi degetele pentru a transfera pudra sub ochi în cantitatea dorită. Astfel, produsul nu strânge în liniile fine, iar pielea uscată nu mai este scoasă în evidenţă.

Calitatea pudrei este la fel de importantă. Nu toate arată la fel. Unele sunt mai vizibile, altele mai puţin vizibile, unele conferă luminozitate, altele matifiază tenul. Merită să încercaţi pudre minerale cu proprietăţii de iluminare şi matifiere.

Remedii pentru ochii umflaţi

Ceacănele sunt o problemă relativ minoră în comparaţie cu pungile de sub ochii, care sunt mult mai dificil de eliminat. Mai jos veţi găsi un truc care vă va ajuta să mascaţi pungile inestetice de sub ochi.

Pentru a reduce aspectul umflat al ochilor, plasaţi ceva rece în această zonă de piele, de exemplu, o compresă îngheţată, o compresă cu gel sau o linguriţă rece. Linguriţa este cea mai recomandată deoarece forma sa se potriveşte ochilor. Obiectul rece ajută la îngustarea vaselor de sânge, astfel încât, fluxul de sânge şi limfă va fi îmbunătăţit.

Cum se maschează pungile de sub ochi prin machiaj?

Pentru aspectul umflat şi pungile de sub ochi, anticearcănul tradiţional nu va fi la fel de eficient. Pentru a masca pungile de sub ochi, utilizaţi o nuanţă mai închisă decât anticearcănul, similară culorii pielii deoarece, în general, culorile închise reduc şi micşorează, în timp ce culorile deschise au efect opus – lărgesc şi măresc.

Un alt remediu este de a aplica un anticearcăn doar în locul unde începe zona umflată. În acest caz, produsul cosmetic trebuie aplicat trasând o linie subţire de-a lungul liniei mai închise. Culoarea deschisă va umple acest gol, acoperind astfel zona umflată.

Mai înainte, merită să aplicaţi un anticearcăn într-o nuanţă portocalie, care va neutraliza tonurile albăstrui şi violete de sub ochi. Produsul cosmetic trebuie aplicat prin tapotare la nivelul pielli, mai ales la marginea pungilor de sub ochi. Apoi, un anticearcăn mai deschis la culoare cu o consistenţă mai densă trebuie trasat exact peste linia zonei umflate, mai exact, acolo unde pungile încep să fie convexe. Apoi, estompaţi în piele şi aplicaţi un anticearcăn cu acoperire completă în nuanţa tenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *