Cum să ai grijă de pensule?

make-up.jpgAvând grijă corespunzătoare accesoriile de make-up este foarte important. Noi punem pe make-up de foarte multe ori, cu diferite produse cosmetice, diferite de ori pe zi și în diferite condiții. Trebuie să știi că umed și murdar cu produse cosmetice make-up perii si aplicatoare sunt locuri perfecte pentru o bacterie care mai târziu este transferat pe pielea noastra. Apoi, este doar o chestiune de timp până când vor apărea alergii și inflamații. Cum să luați o grijă de perii noastre?

1. Se spală perii cât de des puteți

Este recomandat pentru aplicatori să fie spălate după fiecare utilizare pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. Dermatologul sunt sigur că numai perii de spălat după fiecare make-up ne poate da certitudinea că ei sunt liberi de bacterii. Deși în mod optim, ar trebui să se spele mai des perii utilizate pentru produse lichide (la fiecare două zile), iar cele pentru produse cosmetice în vrac mai puțin frecvent (la fiecare patru sau cinci zile). Ar fi, probabil, cel mai bine dacă nu s-ar folosi perii, care nu au fost spălate timp de peste o săptămână. Noi, desigur, vorbim despre make-up de zi cu zi a făcut.

2. Tehnica de spălare se aplică corect

Ar trebui să fie blând în timp ce perii de spălat, pentru că chiar și cel mai bun produs de calitate poate fi rupt dacă nu-l tratezi cu respect. Niciodată abrupte sau frecarea perii împotriva pui de somn. Umeziți periile sub curent mic de apă caldă de la baza sa de jos. Pe palma sau cu un burete de silicon special (brushegg) pentru perii aplica unele mai curate (sapun anti-bacterian sau șampon ar fi cel mai bun). Acum, în freca delicat mișcare circulară în produsul în păr perii „și apoi clătiți. Se repetă-l până când apa va fi curată.

3. Se usucă perii într-un mod corect

Nu numai spălare, ci și uscare este importantă. uscate în mod corespunzător se va menține forma și precizia lor. Este important să se permită perii să se usuce pe cont propriu și să nu încerce să accelereze procesul utilizând suflare-uscător. Cel mai bine ar fi de a pune perii departe pe un prosop de hârtie. S-ar putea găsi jachete net de ajutor pentru perii, care va ajuta la uscare. Nu este necesar, totuși. A se evita uscarea pensulelor pe radiatoare și în locurile fierbinți, dar, de asemenea, încercați să nu le lase în baie, din cauza nivelului crescut de umiditate. Ele tind să se destrame și sunt mai greu să se usuce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *