Cele mai bune uleiuri faciale. De ce suntem atât de dispuse să le folosim?

Sunt accesibile. Acționează în mod natural, potrivindu-se nevoilor pielii. Abundă în vitamine prețioase, minerale, acizi grași și antioxidanți datorită cărora sunt capabile să hrănească, să reîntinerească și să înfrumuzețeze tenul. Care sunt uleiurile cel mai frecvent utilizate?

În zilele noastre, metodele naturale de îngrijire a pielii cunosc o adevărată renaștere. Cremele scumpe și produsele cosmetice sintetice sunt înlocuite cu produsele organice. Alegem uleiuri în locul măștilor faciale, deoarece uleiurile acționează în armonie cu procesele naturale care au loc în pielea noastră. Vă puteți prepara singure, acasă, cosmetice pe bază de uleiuri sau le puteți folosi în locul cremelor. Este interesant că uleiurile naturale nu sunt numai o opțiune pentru pielea uscată – acestea sunt, de asemenea, benefice și pentru tenul gras, ajutând la combaterea acneei.

Pentru a obține cele mai bune efecte, merită să folosim uleiurile de față potrivite. Ceea ce contează este conținutul de acizi grași. Uleiul este cu atât mai uscat (mai ușor), cu cât conținutul de acizi grași esențiali este mai mare. Pe scurt, situația se prezintă în felul următor:

  • Uleiuri-uscare – sunt potrivite tenului gras, problematic, predispus la acnee. Exemple de astfel de uleiuri: ulei de trandafir, ulei de cânepă, ulei de cătină, ulei de Luminiță de Seară, ulei de Limba Mielului, ulei de zmeură.
  • Uleiuri semi-uscare – sunt perfecte pentru tenul normal sau mixt. Exemple: ulei de migdale, ulei de șofrănel, ulei din sâmburi de caise, ulei de argan, ulei de floarea soarelui.
  • Uleiuri non-uscare – sunt ideale pentru pielea matură, deshidratată și iritată. Exemple: ulei de macadamia, ulei de avocado, ulei de alune, ulei de piersică.
CELE MAI BUNE ULEIURI FACIALE

Este timpul să aruncăm o privire mai atentă asupra uleiurilor pe care le aleg femeile. Știți ce proprietăți au uleiurile folosite cel mai des îm îngrijirea facială? Haideți să aflăm!

Uleiul de argan

Cel mai bun ulei de argan este cel original, provenit din Maroc, care prezintă un miros plăcut de nuci și nu este amestecat cu alte ingrediente. Din nefericire, acesta este unul dintre cele mai scumpe uleiuri. Versiunea nerafinată, presată la rece, este bogată în acizi grași omega-6 și omega-9, precum și în vitamina E antioxidantă. Ce înseamnă acest lucru? Nu numai că hrănește și hidratează pielea, dar o și reîntinerește și calmează iritațiile. Mai mult, are proprietăți antiinflamatorii și echilibrează activitatea glandelor sebacee. Folosirea regulată a uleiului de argan permite pielii să-și recapete elasticitatea și hidratarea corespunzătoare și, de asemenea, previne îngrășarea scalpului.

Uleiul de cocos

Multe femei înlocuiesc cremele de față cu uleiul de cocos, deoarece acesta hidratează și netezește pielea foarte bine, are o textură plăcută la temperatura camerei și miroase a nucă de cocos proaspătă. Avantajul uleiului de cocos este cantitatea considerabilă de acid lauric cu efect antibacterian puternic. Datorită acestei compoziții, uleiul de cocos contribuie în lupta împotriva acneei și nu astupă porii. Se confirmă, de asemenea, că uleiul de cocos este un produs cosmetic natural împotriva ridurilor. Mai mult decât atât, nu numai că asigură hidratarea corespunzătoare a pielii, dar îi îmbunătățește, de asemenea, aspectul catifelat și elasticitatea.

Uleiul de pere Prickly

Este un ulei foarte ușor, cu parfum proaspăt și aspect mat. Este absorbit aproape complet în piele, nu lasă o peliculă uleioasă pe suprafața pielii, nu astupă porii și funcționează excelent în îngrijirea tuturor tipurilor de ten. Din păcate, uleiul de pere Prickly este unul dintre cele mai scumpe uleiuri cosmetice (fiind chiar opusul uleiului de cocos). E nevoie de până la jumătate de tonă de semințe de pere Prickly pentru a presa un litru de ulei. Cu toate acestea, merită să investiți într-un asemenea ulei, deoarece protejează pielea împotriva factorilor externi, are proprietăți anti-rid, îmbunățește elasticitatea, nivelul de hidratarea și culoarea pielii. Utilizarea frecventă a uleiului de pere Prickly pe piele ne face să uităm de probleme precum cele din zona T.

Uleiul de Marula

Fructele acestui pom sunt iubite de elefanții africani, în timp ce noi iubim uleiul de Marula pentru efectele sale. Se absoarbe bine în piele și nu lasă o senzație uleioasă, ci doar o peliculă delicată, satinată. Conține acid oleic, vitaminele C și E, flavonoide și multe alte substanțe. Datorită tuturor acestor ingrediente, uleiul de Marula întărește bariera hidrolipidică a epidermei, îmbunătățește nivelul de hidratare, diminuează vergeturile și cicatricile, reduce roșeața și netezește ridurile fine. Dacă este folosit în mod sistematic, acesta susține regenerarea și poate ajuta pielea predispusă la acnee.

Uleiul de Jojoba

De fapt, acesta este o ceară, având unele proprietăți specifice uleiurilor, de exemplu consistența. Forma sa uleioasă nu împiedică absorbția perfectă în piele (fără să o încarce excesiv). În termeni de compoziție, merită să știm că uleiul de Jojoba este similar sebumului nostru. Nu e de mirare că se adaptează perfect nevoilor pielii și că se absoarbe ușor. De asemenea, previne deshidratarea, are proprietăți de regenerare, reduce acțiunea nocivă a radicalilor liberi și chiar are proprietățile unui filtru UV.  Datorită efectului anti-bacterian, are o acțiune foarte eficientă la nivelul tenului predispus la acnee.

Uleiul din semințe de zmeură

Are un parfum minunat, dar merită să îl folosim pe față, nu numai datorită mirosului. Este un produs cosmetic universal, natural, cu multiple întrebuințări. Are o formulă foarte ușoară, astfel că se aplică ușor și se absoarbe imediat, fără să lase o peliculă uleioasă pe piele. Uleiul de zmerură este unul dintre cele mai bune filtre UV naturale, dar nu protejează doar pielea. Asigură un nivel optim de hidratare, luminează, previne îmbătrânirea prematură a pielii, accelerează procesul de vindecare a rănilor, calmează iritațiile și are, de asemenea, proprietăți anti-bacteriene. Atât de multe beneficii sunt ascunse într-un ulei care ar putea trece neobservat.

Uleiul de trandafir

Uleiul de trandafir este apreciat de femeile cu pielea sensibilă, cu tendință de dilatare a capilarelor. Probabil pentru că uleiul de trandafir este unul dintre puținele uleiuri care calmează iritațiile și reduce atât de bine roșeața. Este o sursă valoroasă de vitamina A și carotenoide, care au proprietăți anti-rid. Aplicarea uleiului de trandafir pe colțul exterior al ochilor poate fi de ajutor pentru a scăpa de ridurile ”laba-gâștii”. Acesta este unul dintre uleiurile care nu încarcă pielea și îi asigură cantitatea ideală de nutrienți. Uleiul de trandafir este foarte des folosit ca înlocuitor al cremelor pentru tenul matur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *