Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit uleiuri pentru a le oferi părului lor un plus de hidratare, strălucire și sănătate. De ani de zile, uleiurile sunt folosite în îngrijirea și revitalizarea părului, dar astăzi sunt mai mult decât mai populare, sunt practic un compromis când vorbim despre sănătatea și frumusețea părului. Uleiurile sunt esențiale pentru a menține părul hidratat, sănătos și frumos, iar cei cu părul cu porozitate scăzută sunt cei mai norocoși deoarece au la dispoziție cea mai bună gamă de uleiuri și au șansa de a obține cea mai bună îngrijire.
Ce înseamnă porozitatea părului? Porozitatea este capacitatea fibrei de păr de a ține și de a lua apă. Părul cu porozitate scăzută are puțini țepi și cuticule înfășurate, astfel încât părul poate fi greu de coafat, încâlciat sau deteriorat. Porozitatea părului este o caracteristică genetică și poate fi masurată pe scara de porozitate și poate fi descrisă, de asemenea, în trei tipuri diferite și anume: scăzută, medie și ridicată.
Uleiuri pentru părul cu porozitate scăzută
Pentru părul cu porozitate scăzută, uleiurile sunt deosebit de importante deoarece oferă suplimentul extra de hidratare și nutrienți necesari pentru a menține părul sănătos. Uleiul ajută la împiedicarea uscării și eliminaterea cârlionților prin acoperirea firelor și oferirea unei bariere protectoare. Uleiurile pot, de asemenea, să ofere un luciu durabil și umiditate, ceea ce îl face extrem de benefic pentru cei cu păr fin sau subțire. Există o mulțime de uleiuri de păr de calitate disponibile în ziua de azi, iar acestea pot fi găsite în majoritatea magazinelor de produse pentru păr.
Uleiuri ca și cel de cocos, ricin, măsline, jojoba, argan sau untul de shea sunt câteva dintre cele mai populare opțiuni. Și, persoanele cu părul bogat și creț pot beneficia și ele de aceste uleiuri, deoarece pot fi folosite pentru a netezi cuticulele pentru un păr mai strălucitor, mai moale și mai puternic. Unele dintre aceste uleiuri mai comune, ce pot fi folosite pentru părul cu porozitate scăzută sunt:
Uleiul de cocos
Uleiul de cocos poate fi folosit pe toate tipurile de păr și oferă o hidratare emoliență părului, încurajând strălucirea și netezirea firelor. Uleiul de cocos, de asemenea, acționează ca un emolient, prin închiderea cuticulelor și menținerea umezelii. Aroma sa dulce de nucă de cocos este un plus, de asemenea!
Uleiul de măsline
Uleiul de măsline, unul dintre produsele alimentare consumate de la mii de ani, este unul dintre cei mai buni prieteni ai părului cu porozitate scăzută. Acest ulei se poate folosi ca o bază atunci când se folosesc alte uleiuri și are capacitatea de a hidrata, hrăni și proteja firele de păr împotriva agresiunilor externe. Uleiul de măsline se poate folosi, de asemenea, pentru prevenirea deshidratării, prevenirea căderii părului și se poate folosi, de asemenea, pentru a combate mătreața și încurajarea creșterii părului.
Uleiul de ricin
Uleiul de ricin este recunoscut pentru beneficiile sale miraculoase pentru păr. Se poate folosi pentru hrănirea părului și pentru a menține cuticulele închise. Uleiul de ricin tonifică și hidratează foliculii și fibrele de păr, împiedicând uscarea și deteriorarea precoce și ajutând la îndepărtarea excesului de sebum.
Uleiul de jojoba
Uleiul de jojoba este un ulei lemnos minunat ce oferă hidratare profundă tuturor tipurilor de păr datorită faptului că conține vitamine, minerale și acizi grași esențiali. Proprietățile sale antibacteriene și antioxidante fac din acest ulei unul din puternicii luptători împotriva principalilor factori părului deteriorat. Uleiul de jojoba poate ajuta la stimularea circulației și reglarea secreției de sebum, ceea ce poate preveni aspectul prematur al părului uscat și deteriorat.
Uleiul de argan
Uleiul de argan conține vitamine, acizi grași și antioxidanți, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune produse cosmetice naturale pentru păr. Intareste părul, hrănește