Tot ce trebuie să știți despre deteriorarea termică. Desciperiți alegerile nostre de top: PRODUSE DE PROTECȚIE TERMICĂ A PĂRULUI

Folosirea protecției termice este esențială pentru a evita arderea și deteriorarea părului. Acesta este singurul mod în care puteți proteja podoaba capilară împotriva efectului advers al aparatelor de stilizare și căldurii generate de acestea. Ce produse pot face asta cel mai eficient? Suntem încântate să vă prezentăm cel mai nou clasament al spray-urilor de protecție termică încercate și testate de noi.

De ce este atât de importantă protecția termică?

Protecție termică este vitală pentru obținerea unui păr cu aspect sănătos și puternic. Atunci când nu sunt protejate, șuvițele de păr devin rapid fragile, deteriorate și obosite. Cum se întâmplă asta? Pe scurt, în interiorul firului de păr există apă. În timpul uscării și îndreptării, temperatura umidității crește și se transformă în abur care distruge solzii părului pentru a se evapora. Și mai îngrijorător, aceasta, de asemenea, distruge legăturile de cheratină, ceea ce duce rapid la un păr fragil și deshidratat. Din păcate, deteriorarea produsă în timpul stilizării termice este deseori ireversibilă – aspectul frumos al părului este pierdut fără speranță. Pentru a evita asta, este mai indicat să prevenim degradarea decât să reparăm ulterior părul. 

Cum acționează protecția termică?

Dacă aveți obiectivul de a oferi protecție puternică părului, trebuie să găsiți un produs alcătuit din ingrediente de calitate superioară. Merită, de asemenea, să alegeți un cosmetic bogat în substanțe nutritive cu efect de îngrijire asupra părului. Cum puteți recunoaște un astfel de produs? Analizând lista de ingrediente, desigur. Un produs de protecție termică de calitate conține cel puțin unul dintre următoarele ingrediente: uleiuri pe bază de plante, extracte de semințe, vitamina E, pantenol.

În plus, pentru a descrie ca eficient un produs de protecție termică, acesta trebuie să ofere rezultate rapide. Dar ce rezultate ar trebui să ofere? Un produs de protecție termică ar trebui să:

  • protejeze părul împotriva temperaturilor ridicate
  • faciliteze stilizarea
  • fixeze coafura
  • hrănească și îngrijească
  • nu supraîncarce sau îngrașe părul
  • promoveze strălucirea și netezimea
  • fie ușor de aplicat
  • protejeze părul împotriva factorilor zilnici agresivi

Pentru cine este recomandată protecția termică?

Protecția termică împotriva deteriorării ar trebui să fie considerată vitală de oricine folosește aparate de stilizare termică – de ex. foehn, ondulator, placă – zilnic. De asemenea, ar trebui considerată esențială de cele care își expun părul la temperaturi ridicate săptămânal.

În ceea ce privește formula, gama de produse este destul de vastă, deci în funcție de nevoi și preferințe, puteți alege între: lapte, cremă, ulei și spray de păr. Cel din urmă, însă, pare a fi un produs universal deoarece se potrivește tuturor tipurilor de păr și este cel mai ușor de aplicat. 

Merită reținut că protecția termică este, de asemenea, esențială atunci când petrecem timp în soarele puternic. Părul trebuie, de asemenea, protejat împotriva temperaturilor ridicate înainte de a merge la saună sau solar. Acest produs s-a dovedit a fi util și atunci când petreceți ziua într-o cameră încălzită, cu aer condiționat. 

PRODUSE DE PROTECȚIE TERMICĂ A PĂRULUI – CLASAMENT

nanoil SPRAY DE PROTECȚIE TERMICĂ

ALEGEREA NOASTRĂ #1 Nanoil Heat Protectant Spray

Acest spray de protecție termică este conceput pentru a satisface pe absolut toată lumea – de la stiliștii de păr până la consumatorii obișnuiți. Această formulă care merită o medalie, îmbogățită cu proteine de mătase și vitamina E, oferă protecție termică puternică, acționând chiar și la temperaturi de până la 440F/220C. Nanoil Heat Protectant Spray previne estomparea culorii părului, redând strălucirea, netezimea și hidratarea. De asemenea, disciplinează șuvițele rebele și promovează un păr cu aspect sănătos. Pentru a obține aceste efecte, trebuie să pulverizați produsul Nanoil în păr și să-l periați – asta este tot. Și cel mai bun aspect este că acest produs de protecție termică versatil nu este scump. Mai multe informații: nanoil.ro

#2 L’Oreal Professionnel Hot Style Iron Finish

Acest lapte de netezire și de protecție termică este recomandat pentru cele care folosesc placa de păr zilnic. Datorită tehnologiei HOT (Tehnologii de optimizare a căldurii), acest produs începe să acționeze atunci când este expus la temperaturi ridicate, transformând părul indisciplinat într-o podoabă capilară superbă și strălucitoare. L’Oreal Professionnel Hot Style Iron Finish menține părul în siguranță datorită xilozei și ceramidelor care, de asemenea, lasă părul mai catifelat și mai elastic. Chiar dacă utilizatoarele laudă parfumul, acestea nu sunt la fel de entuziasmate de preț.

#3 CHI 44 Iron Guard

Acest spray roșu de protecție termică este cunoscut pentru facilitarea aranjării și ținerii sub control chiar și a celui mai rebel păr. Formula sa este dominată de mătasea hidrolizată care are rolul de a menține solzii părului plați, prevenind astfel eliminarea umidității în timpul stilizării termice. Produsul CHI 44 Iron Guard îmbunătățește aspectul părului lipsit de viață, lăsându-l mătăsos și neted. Un alt aspect pozitiv de menționat este că acest produs de protecție termică este cunoscut și pentru propritățile sale de fixare îndelungată a coafurii.

#4 Davines Oi All In One Milk

În acest recipient mic și negru, Davines a inclus o formulă benefică pentru păr a cărei parfum este descris ca fiind uimitor. Uleiul amazonian de roucou este bogat în betacaroten care inversează deteriorarea și protejează părul împotriva radiațiilor UV. Provitamina B5, în schimb, oferă părului uscat apă, în timp ce complexul de aminoacizi catifelează, întărește și oferă părului rezistență împotriva temperaturilor ridicate. Acest produs este considerat a fi de lux, aspect reflectat clar în preț. Cu toate acestea, conform utilizatoarelor, nu se consumă rapid, ceea ce înseamnă că Davines Oi All In One Milk poate fi o investiție bună.

#5 Balmain Paris Thermal Protection Spray 

Acest spray franțuzesc de protecție a părului este conceput pentru a oferi protecție termică, puternică împotriva deteriorării tuturor femeilor care adoră stilizarea termică. Este descris ca fiind eficient în a proteja părul chiar și atunci când este expus la temperaturi de până la 440F/220C, calitate căutată de majoritatea utilizatorilor. Nu trebuie să așteptați mult pentru a crea protecție în jurul părului deoarece puteți începe stilizarea termică la scurt timp după aplicarea produsului Balmain Paris Thermal Protection Spray. Cu acest produs, puteți, de asemenea, combate despicarea și electrizarea părului. Un plus mare pentru formula fără parabeni și sulfați.