Tonerul Acid Facial: Ce este și Cum se Alege Cel Mai Bun Acizi AHA?

Tonerul pentru față este un produs cosmetice foarte popular, care ajută la purificarea tenului și îți oferă un aspect proaspăt. Există multe soiuri de toner facial și unele conțin ingrediente precum Acizii din Fructe (AHA). Acest tip de toner reprezintă în prezent o opțiune populară, datorită beneficiilor pe care le-a dovedit că le oferă. Acest articol explică ce sunt tonerii AHA și cum să alegi cei mai buni.

Ce este un toner facial acid AHA?

Un toner facial acid AHA este un produs cosmetice care conține un acid lactic, acid citric sau un alt acid din fructe. Acestea sunt molecule organice bazați pe acizi și o moștenire de vitamine, minerale și alte nutrienți, meniți să ajute la detoxifierea pielii și prevenirea erupțiilor. AHA sunt cunoscuți pentru contracararea efectelor acneei și radicalilor liberi și pentru sporirea elastictații și fermității. Mulți producători au folosit această tehnologie pentru a face produse care să detoxifieze și să hrănească pielea. Aceste produse sunt adesea folosite de persoanele care suferă de acnee sau de riduri și de metal aplicarea sau excesul de produse cosmetice.

Beneficii ale tonerilor AHA

Folosirea regulată a unui toner facial acid AHA poate oferi o mulțime de beneficii pentru pielea ta. Printre acestea se numără:

  • Îmbunătățește textura pielii și are un efect de hidratare.
  • Îndepărtează cele și cellulele moarte și ajuta la exfolierea și netezirea porilor.
  • Oferă rezultate vizibile în diminuarea ridurilor și îmbătrânirii ascunse.
  • Ajută la îmbunătățirea rezultatelor în tratamentul acneei.
  • Îmbunătățește microcircularea și elasticitatea pielii pentru un aspect mai luminos.

Cum se utilizează tonerii AHA

Există câteva moduri în care poți folosi un toner AHA. Primul pas este acela de a-ți spăla fața și de a verifica pH-ul produsului. Dacă pH-ul tău este prea scăzut, tonerul poate irita pielea. Acest lucru se poate întâmpla, de exemplu, dacă ai folosit în prealabil produse exfoliante sau produse care conțin acid salicilic.

După aceea, ar trebui să aplici tonerul cu un disc de vată sau cu micșorare. Evită să îți ștergi fața cu discul Sampon de vată sau să freci prea tare cu el. Acest lucru irita și mai mult pielea și poți reuși să o înrăutățești. Se recomandă folosirea tonerului cu mâinile curate. După ce ai aplicat tonerul pe fața și decolteu, masați blând și lăsați-l să se absoarbă.

Unii producători produc tonerul pe bază de AHA în formă de gel și se recomandă folosirea sa pe bază de noapte. În acest caz, trebuie să urmezi același procedeu ca înainte, cu deosebirea că vei lasa produsul pe piele pe perioada nopții. Se recomandă folosirea și a unui SPF bun în cazul în care folosești în mod regulat produse dermatologice pe bază de AHA.

Cum știți ce tip și ce concentrație de toner AHA ar trebui să utilizați?

Într-o lume în care există atât de multe produse pe piață, deseori este greu să alegi cea mai bună opțiune. În cazul tonerului AHA, alegerea corectă depinde de tipul și de nevoile pielii tale. Acesta trebuie să fie corespunzator cu tipul pielii și cu nevoile sale. Persoanele cu piele sensibilă ar trebui să aibă în vedere folosirea unui toner AHA cu un acid mai puțin concentrat.

De exemplu, porii se dilata la persoanele cu piele mai grasă, astfel încât un produs cu acid lactic sau un alt acid mai concentrat ar fi mai potrivit pentru a opri productia de sebum. Pe de altă parte, persoanele cu piele uscată ar trebui să caut produse mai puțin concentrate și, în același timp, mai hidratante.

Concentrația optimă de AHA depinde tot de tipul de piele și de problemele pe care le întâmpini. Acest lucru poate fi discutat cu un dermatolog care poate recomanda cea mai potrivită concentrație. De asemenea, poți descoperi și alte produse cosmetice care pot ajuta la menținerea nivelurilor optime de hidratate.

Cum să alegi cel mai bun toner AHA

Cum am explicat mai devreme, cel mai bun toner AHA ține de tipul de piele și de nevoile tale. Gelurile și lotiunile sunt adesea recomandate pt un uz zilnic. Dacă folosești tonerul doar când ai nevoie de el, atunci produsele in lămâie și grapefruit sunt potriv