Seruri Faciale: Tipuri, Proprietăți și Cele Mai Bune Produse

Serurile faciale au devenit în ultimii ani un produs important în rutina de îngrijire a pielii. Au proprietăți hidratante, anti-rid, anti-îmbătrânire și îmbunătățesc în general aspectul pielii. Acestea sunt formulate pentru a pătrunde mai adânc în straturile pielii comparativ cu alte produse, astfel încât să furnizeze niveluri mai ridicate de ingrediente active. Acest lucru face ca ele să fie foarte eficiente în rezolvarea anumitor probleme de piele și să nu fie folosite pentru orice tip de probleme. Este important să înțelegem tipurile de îngrijire a pielii pe care le putem obține aceste produse și care sunt cele mai bune produse disponibile pe piață.

Tipuri de seruri faciale

Există mai multe tipuri de seruri faciale, fiecare fiind destinat unor scopuri și tipuri de ten. Iată principalele tipuri de seruri:

 • Seruri antirid: Serurile antirid sunt eficiente în reducerea liniilor fine și a ridurilor. Acestea conțin ingrediente care stimulează producerea de colagen și îmbunătățesc aspectul pielii prin hidratare profundă. De asemenea, pot ajuta la reducerea inflamației și a pigmentării pielii.
 • Seruri cu efect de lifting: Aceste seruri clădesc și amplifică conturul feței, stimulând producerea de colagen. Acest lucru ajută la reducerea aspectului de piele botoxată și ajută la acordarea unei străluciri mai vii pielii.
 • Seruri hidratante: Acestea conțin ingrediente emoliente și hidratante care ajută la menținerea hidratării pielii. Acestea pot fi de asemenea benefice pentru persoanele cu piele sensibilă sau uscată.
 • Seruri detoxifiante: Acestea sunt ideal pentru persoanele care doresc să își relaxeze și să revitalizeze pielea. Acestea conțin ingrediente care curata foliculii de par, exfoliaza si stimuleaza circulatia sanguina.
 • Seruri exfoliante: Acestea sunt formulate cu enzime și alte componente care ajută la exfolierea pielii. Acestea sunt folosite pentru a îndepărta celulele moarte, liniile fine și ridurile.
 • Seruri antifungice: Aceste seruri sunt formulate pentru a reduce inflamația și mâncărimea cauzată de ciuperci și alte infecții fungice. Includ ingrediente precum acidul lauric, care poate lupta împotriva infecțiilor fungice și reduce tulburările pielii.

Proprietăți ale serurilor faciale

Serurile faciale pot ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii, prin utilizarea unor ingrediente speciale. Unele dintre aceste proprietăți sunt:

 • Antioxidante: Acestea pot încetini procesul de îmbătrânire, prin blocarea radicalilor liberi care cauzează deteriorarea pielii.
 • Hidratare: Serurile conțin hidratare directă, care îndeplinesc și susține stratul de umiditate al pielii.
 • Restabilire: Serurile regenereaza pielea, reducerea liniilor fine și a ridurilor. De asemenea, ajută la reducerea petelor și a petelor de vârstă.
 • Efect calmant: Unele seruri conțin ingrediente calmante care ajuta la reducerea inflamării, iritației și roșeaței pielii.
 • Efect regenerativ: Formulatele specifice pot stimula celulele și fibrele de colagen pentru a preveni atrofierea pielii.

Cele mai bune produse

Există foarte multe produse pe piață pentru a ajuta la îmbunătățirea aspectului general al pielii. Însă cele mai bune seruri faciale sunt cele care conțin ingrediente active la nivel înalt, provenind de la branduri renumite și apreciate. Iată câteva seruri faciale recomandate:

Serul de Riduri Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate

Serul Shiseido conține un sistem de apărare altenativ împotriva radicalilor liberi, EF-7, care combaterea duzelor de îmbătrânire și stimularea funcțiilor naturale ale pielii, de asemenea, stimuleaza sistemul imunitar al pielii. Contine și polipeptidul Lucidity, care ajută la îmbunătățirea texturii pielii și la reducerea liniilor fine. De asemenea, stimulează producția de colagen și imbunatateste circulatia sanguina.

Roll-On Serul Antirid Re-Nutriv Ultimată Estee Lauder

Acest produs este ideala pentru persoanele cu tenul normal pana la uscat. Are în compoziția sa extract de caviar și acid hialuronic, care ajută la hrănirea și hidratarea pielii. Serul conține extracte care ajută la îndepărtarea celulelor moarte și la stimularea producției de colagen. Ajută, de asemenea, la protejarea și întărirea pielii. Acest ser antirid face ca tratamentele suplimentare de îngrijire a pielii să fie mult mai eficiente.

No7 Protect & Perfect Intense Ser