Proprietățile neobișnuite ale uleiului de ricin: ce să-l folosim?

Uleiul de ricin sau ricinul este una dintre cele mai vechi soluții pentru îngrijirea părului folosită de mii de ani. Acest ulei miraculos provine din semințele ricinului și a fost folosit prima dată de către Egipțeni și Mesopotamieni. Odată cu avansarea în cercetare, uleiul de ricin este acum recomandat pentru multe alte afecțiuni și afecțiuni medicale. Acest articol vă va spune ce sunt proprietățile neobișnuite ale uleiului de ricin și cum îl puteți folosi pe cont propriu.

De ce este uleiul de ricin miraculos?

Uleiul de ricin este extrem de eficient în lumea medicală, deoarece acesta conține o serie de compuși nutritivi. Principalul ingredient activ este acidul ricinoleic, care este un compus gras necesar pentru reglarea metabolismului și poate fi deosebit de folositor în tratamentul unor afecțiuni precum: cancerul, diabetul, oboseala cronică și alte simptome. Această substanță activă poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea imunității sistemului și de a reduce inflamația.

Un alt compus important este acidul linoleic, care conține acizi grași, care sunt esențiali pentru sănătatea generală. Acest compus ajută la reducerea inflamației și poate fi util în gestionarea acneei și a altor afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul și dermatita. De asemenea, uleiul de ricin conține și vitaminele E, F și K, care ajută la îmbunătățirea aspectului și texturii pielii și părului.

Care sunt proprietățile neobișnuite ale uleiului de ricin?

Uleiul de ricin are o mulțime de beneficii pentru sănătate și frumusețe și este, de asemenea, extrem de util pentru o varietate de alte disconforturi.

Îngrijirea părului

Poate că cea mai cunoscută proprietate a uleiului de ricin este faptul că poate ajuta la îngrijirea părului și scalpului. Uleiul de ricin conține acizi grași și uleiuri esențiale care hrănesc scalpul și părul, oferindu-le mai multă elasticitate, luminozitate și strălucire. De asemenea, poate stimula cresterea parului si poate fi util in tratarea matretii si a caderii parului.

SMarioare

Uleiul de ricin este, de asemenea, folosit ca tratament pentru simptome ale unei game largi de afecțiuni. Uleiul poate fi mixt cu alte ingrdiente precum lapte, miere si vitamina C pentru a trata simptomle cauzate de astm, tuse și alte boli respiratorii. De asemenea, uleiul poate fi folosit împotriva febrei și poate preveni sau ameliora crampele.

Îngrijirea pielii

Ricinul este, de asemenea, un tratament popular pentru îngrijirea pielii. Acesta conține antioxidanți, acizi grași și alte ingrediente esențiale care ajută la prevenirea degenerării și a ridurilor premature. Uleiul de ricin ajută la îmbunătățirea elasticității pielii și la reducerea petelor cauzate de vârstă. De asemenea, uleiul poate hidrata și calma pielea iritată și poate preveni apariția alergiilor cutanate și a acnee.

Ochi și buze

Uleiul de ricin poate fi folosit si pentru îngrijirea ochilor și buzelor. Uleiul poate fi folosit pentru a trata conjunctivita, a reduce cercurile intunecate si a hidrata buzele uscate. Uleiul de ricin este un tratament bun pentru a reduce inflamația zonei din jurul ochilor și poate ajuta la tratarea ridurilor mici.

Mâini, picioare și unghii

Uleiul de ricin poate fi, de asemenea, folosit pentru îngrijirea mâinilor, picioarelor și unghiilor. Uleiul de ricin poate ajuta la hidratarea pielii uscate din jurul unghiilor și degetelor, prevenind apariția crapăturilor și a petelor. De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea elasticității pielii și la reducerea inflamației.

Gută și dureri articulare

Uleiul de ricin poate fi, de asemenea, folosit în ameliorarea simptomelor asociate cu guta și dureri articulare. Acesta poate ajuta la reducerea inflamației, la ameliorarea umflăturilor și la alinarea durerii în zona afectată.

Paraziți intestinali

În plus față de toate aceste beneficii, uleiul de ricin poate fi folosit pentru a trata paraziții intestinali. Acesta poate ajuta la distrugerea paraziților și la îmbunătățirea digestiei, a nutriției și a funcției imunitare.

Cum se folosește uleiul de ricin?

Uleiul de ricin poate fi folosit în moduri diferite, în funcție de necesități. Uleiul poate fi aplicat direct pe zona afectată sau poate fi administrat în formă de pic