Descoperiți noua tendință de machiaj: Conturarea ochilor!

În ultima vreme, arta machiajului a avut de câștigat o nouă tendință: Rimelarea ochilor sau conturarea ochilor. Această tendință a devenit extre de populară în randul fetelor care sunt în tendință cu trend-urile de machiaj, dar și celor care sunt încă în căutarea unei modalități noi de a-și pune în evidență trăsăturile faciale. Astăzi, îți explicăm detaliat cum se face conturarea ochilor, de la produsele de machiaj pe care ar trebui să le folosești, până la modul în care să le aplici!

Pentru început, este important să știm că există produse speciale pentru a face conturarea ochilor. Acestea sunt produse care au nuanțe întunecate și mai luminoase și se aplică mai ușor, chiar și în cazul în care ai nevoie să aplici mai multe straturi. De exemplu, poți începe prin a folosi o culoare mai întunecată în șanțurile și colțurile ochilor, pentru un contur catifelat, și poți să aplici o culoare mai deschisă, micșorând astfel efectul mai întunecat al conturului. Dex-ul tău de machiaj trebuie să conțină și un fard de obraz, ca să poți face o mică blenduire și apoi să îmbunătățești definiția conturului.

Cum se face conturarea ochilor, în câteva pași? Unul dintre cei mai ușori pași este să aplici tuș negru pe linia exterioară a ochiului. Conturarea se face întotdeauna pe linia superioară și inferioară a genelor. Acest pas este foarte important pentru definirea ochiului și a trăsăturilor tale. Apoi, cu ajutorul unei pensule sau a unui creion, poți să adaugi puțin tuș pe marginea interioară a genei, de partea cealaltă a ochiului tău. Astfel, vei avea un efect alungit și ochii tăi vor părea mai mari și mai proeminenți. Acum, își poți aplica fardul în șanțurile și colțurile ochilor, folosind culori mai întunecate pentru un contur de inspirație profesionistă. Acest pas poate fi dificil, mai ales dacă ai gene dese! Așadar, folosește o pensulă de precizie pentru a aplica corect produsele.

Următorul pas este aplicarea unei culori mai deschise pentru a se crea un contur mai catifelat. Pentru această tehnică trebuie să folosești culori mai deschise, cum ar fi un bej sau albăstrui deschis. Acestea se aplică direct Practic, în același mod ca și fardul mai întunecat, dar doar pe linia marginii intrării în ochi. Îți recomandăm să folosești o perie, în loc de pensulă, pentru un efect mai bun, mai ales dacă vrei să adaugi mai multe straturi de produs. Cu toate acestea, încearcă să ai o mână ușoară, deoarece amestecul de culoare poate atrage atenția și poate face ca trăsăturile tale să pară puțin mai obscure.

În cele din urmă, și cel mai important, îți recomandăm să folosești un creion sau un penel pentru a defini mai bine conturul. Un creion negru aplicat ușor, începând de la linia exterioară a ochiului, mai spre interior, te va ajuta să obții un aspect perfect. Acest pas este adesea subestimat, însă el adaugă o definiție perfectă conturului ochiului.

În cele din urmă, acesta este pasul final, însă s-ar putea să simți că îți trebuie încă ceva pentru un look complet. În acest caz, conținerea anumitor produse pentru un look de zi sau pentru un look mai provocator, poate face diferența. Pentru un look de zi, poți să aplici ruj sau un corector în jurul ochilor. Fă o mică blenduire folosind un fard de obraz pentru a estompa efectul, iar pentru un look mai provocator poți adăuga câteva puncte de lumină în partea superioară a ochilor tăi, precum și o mascară cu volum pentru mai multă definiție.

Conturarea ochilor poate pară puțin intimidantă la început, dar acum trebuie doar să fii creativă, să încerci diverse produse și să faci combinații. Poți folosi această tehnică pentru a obține diverse look-uri, de la unul natural, până la unul dramatic. Spor la experimentat!