Curatarea părului cu un balsam – Ce este metoda CWC?

Îngrijirea părului joacă un rol important în starea de bine. Încercați să vă spălați și să vă condiționați părul în mod regulat pentru a ține la distanță murdăria, podoaba capilară nefuncțională și în plus, pentru a vă menține părul sănătos și strălucitor. Iată de ce spălarea și condiționarea părului cu ajutorul balsamurilor de calitate sunt extrem de importante. În această privință, metoda CWC este ușor de abordat. Iată despre ce este vorba.

Ce este metoda CWC?

Metoda CWC sau „Curatarea-Condiționarea-Balsamuirea” este o metodă simplă, dar eficientă, prin care părul este ținut curat și sănătos. Scopul ei principala este de a proteja parul si scalpului de murdărie și de produse nefuncționale, de a curăța ușor și de a menține un nivel înalt de umiditate și hidratare. Metoda CWC folosește două produse: șampon și balsam. Un șampon ar trebui să fie folosit pentru a șterge murdăria de pe păr, urmat de un balsam astfel încât să protejeze părul de produsele nefuncționale.

Care sunt principalele avantaje ale metodei CWC?

Metoda CWC are mai multe avantaje:

 • Ajută la păstrarea părului curat și sănătos;
 • Minimizează tipul arsurilor, mâncărimilor și iritațiilor scalpului cauzate de produse prea puternice;
 • minimizarea daunei la păr, astfel încât să poată fi ușor coafat și modelat;
 • consolidarea buclelor și limitarea despicării;
 • Previne pierderea umidității și strălucirea;
 • Controlează producerea de ulei și menținerea unei străluciri sănătoase;
 • stimulează creșterea părului;
 • protejează părul de daunele cauzate de soare, vânt, poluare și chimicale.

Cum se folosește metoda CWC?

Utilizarea metodei CWC este destul de simplă. Următoarele pași pot fi luați în considerare pentru a face o curățare și condiționare eficientă, folosind acest sistem:

 1. În primul rând, trebuie să vă spălați părul cu un șampon de calitate. Asigurați-vă că faceți un masaj adânc pe scalp și folosiți puțină apă caldă când spălați șamponul. Acest lucru va ajuta la eliminarea tuturor impurităților și a murdăriei acumulate de la poluare și produsele care se folosesc pentru îngrijirea părului.
 2. După ce v-ați spălat bine părul, aplicați balsamul pe mijlocul șuvițelor și pe vârfuri. Balsamul funcționează ca un dezgheț pentru păr și ajută la atenuarea efectelor daunei cauzate de alte produse nefuncționale.
 3. Următorul pas este să lăsați balsamul să acționeze timp de aproximativ 5 minute sau mai mult pe părul umed, astfel încât ingredientele sale să se absoarbă bine în păr.
 4. După aproximativ 6-7 minute, clătiți bine pentru a elimina resturile balsamului. Pentru a preveni rebeliunea părului, clătiți cu apă rece.
 5. În final, uscați părul cu un prosop înainte de a începe stilizarea.

De ce este esențial să folosiți un balsam?

Este important să folosiți balsamul după spălare, deoarece acesta conține ingrediente hidratante și acizi grași care întăresc firele de păr, determinându-le să se înmuie. Acest lucru ajută la restabilirea hidratării firelor de păr, prevenirea despicării și la protejarea părului de produse nefuncționale și daunele cauzate de soare, vânt, poluare și chimicale.

Alegeți întotdeauna un balsam excelent de calitate, care să corespundă tipului de păr. Balsamurile de calitate, cum ar fi cele de la Dove, sunt create special pentru a hidrata, repara și netezi firele de păr. În plus, acestea conțin ingrediente antioxidante , care ajută la prevenirea și repararea daunei provocate de factorii de mediu, precum vântul rece, căldura sau soarele luminos. Majoritatea balsamurilor de îngrijire intensivă cu uleiuri și extracte de plante pot face minuni pentru firele de păr.

Un balsam bun ar trebui să fie parțial sau