Cum să menții unghiile sănătoase și frumoase

Machine și îngrijirea unghiilor sunt o preocupare atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Pentru cei care țin la unghiile lor, aceste elemente de îngrijire a unghiilor sunt elementare și au grijă în mod regulat, dar pentru restul, acestea pot fi elementele esențiale în obinerea și menținerea unor unghii sănătoase și strălucitoare. Din fericire, aceste instrucțiuni simple vă pot ajuta să mențineți unghiile sănătoase și frumoase.

1. Folosiți pila pentru unghii și știați ce faceți

Fila pentru unghii este strălucitoarea cheie în procesul de îngrijire a unghiilor. Fiind un instrument care se poate găsi peste tot, este important ca acestea să fie folosite și întreținute corect.Filele pentru unghii nu trebuie folosite în mod regulat pentru a evita sfărâmăturile, dar când este necesar, folosiți-le cu o filă bine ascuțită. De asemenea, este important să folosiți o mișcare dreaptă și apăsată în direcția naturală a creșterii unghiei și să nu apăsați prea tare să evitați sfărâmăturile și ruperea unghiilor.

2. Folosiți lacuri de unghii cu aditivi care să protejeze

După filarea unghiilor, folosiți acetona pentru a îndepărta murdăria și șpilul. Apoi, puteți aplica un lac de unghii cu aditivi care să protejeze și să hrănească unghia. Există lacuri de unghii disponibile pe piață care conțin vitamine și alte ingrediente care ajută la hrănirea unghiilor și menținerea lor sănătoase și netede.elle.

3. Folosiți o dată pe lună o cremă pentru mâini și unghii

Unele creme pentru mâini și unghii conțin cheratina, substanță nutritivă puternică care hrănește și îmbunătățește calitatea unghiilor, astfel încât să fie sănătoase și frumoase. Pentru aceasta, aplicați cremă pentru mâini și unghii o dată pe lună și masați-o ușor în piele și unghii. Aceasta va ajuta la întărirea și hidratarea unghiilor, care îmbunătățește aspectul lor și îi ajută să rămână frumoase.

4. Unghiile fragile sunt tratate cu uleiuri nutritive

Uleiurile nutritive sunt un tratament bun pentru unghii fragile și dure. Acestea sunt formulate pentru a hidrata și aduce un echilibru de salivație pe unghii, ceea ce le ajută să crească întărite și să se vindece mai repede în cazul în care se rup și se sfărâmă. Un tratament frecvent îmbunătățește elasticitatea și puterea unghiilor și reduce riscul ruperii sau sfărâmării lor.

5. Limitarea stimulilor chimici

Multi factori pot afecta sănătatea și frumusețea unghiilor, iar chimici precum detergenții, parfumurile și produsele cosmetice sunt câteva dintre cele mai comune. Aceste ingrediente pot usca sau înțepa unghiile și, prin urmare, este recomandat să le eviteți. Apoi, folosiți un ghem de spălat care poate face curățarea mai blândă și să nu folosiți produsele cosmetice în exces pentru prevenirea uscăciunii sau iritării unghiilor.

6. Revizuirea alimentației și menținând unghiile curate

O alimentație adecvată și sănătoasă este importantă pentru menținerea unghiilor sănătoase și frumoase. Vitaminele B, cuprul, proteinele, zincul și potasiul sunt esențiale pentru creșterea unghiilor, iar alimente precum nuci, semințe, ouă, pește, mere și fasole pot furniza aceste nutrienți. O aderență regulată și corectă la igiena unghiilor conține de asemenea un aspects esențial în procesul de îngrijire a unghiilor. Spălați-vă bine mâinile și folosiți produse antiseptice precum betadină pentru a preveni orice boală sau infecție care ar putea afecta unghia.

7. Revizuirea produselor de îngrijire a unghiilor

În cazul în care unghiile sunt vizibil ridicate, aveți nevoie de ajutor pentru îngrijirea lor. Utilizați produse special concepute pentru îngrijirea și tratamentul unghiilor și urmați îndrumările producătorilor pentru utilizarea acestora. Dacă au mătreață sau fungală, încercați să folosiți produse antifungice sub formă de creme sau substanțe chimice și consultați un medic dermatolog în zona genitală pentru a preveni formarea de noi ciu