Cum să avem grijă de picioare și calcaie: Metode simple folosind produse naturale

Pentru ca majoritatea dintre noi, acest lucru are o importanță vitală pentru sănătatea și îngrijirea noastră finală. Pe lângă modul nostru de a ne îmbrăca și a ne încadra în unele cercuri, suntem percepuți, în mod implicit, prin starea noastră de a ne îngriji și îngriji picioarele.

Din acest motiv, este foarte important să ne concentrăm pe îngrijirea acestora și să luăm măsurile adecvate pentru ca această parte a organismului nostru să rămână curată, sănătoasă și radiantă.

Aceasta presupune, de asemenea, curățarea și îngrijirea adecvată a calcaielor, deoarece acestea par a fi cele mai uită- și, de multe ori, această parte rămâne descurajată.

Așa cum știți, dacă lăsați calcaiele să se deterioreze fără niciun tratament corespunzător, mușcăturile, uscăciunea și rarefierea se vor accelera destul de dramatic și veți avea, la sfârșit, un lucru inestetic pe care e greu să-l corectezi.

În acest context, există numeroase soluții și acțiuni pe care le puteți întreprinde pentru a vă menține picioarele sănătoase și a vă asigura că veți avea, de fiecare dată, un aspect mai îngrijit. Una dintre aceste soluții constă în utilizarea unor remedii sau tratamente eficiente, simple și la îndemâna tuturor, care urmăresc curățarea și hidratarea adecvată a pielii și unghiilor.

Fără îndoială, una dintre cele mai avantajoase variante este folosirea produselor naturale și a ingredientelor pe care le puteți găsi în mod obișnuit.

În această parte, vrem să vă prezentăm cinci metode simple, dar eficiente, care sunt cu siguranță sănătoase și care vă vor ajuta să vă îngrijiți și să vă simțiți bine cu picioarele și calcaiele dv.

1. Oțetul și sarea

Oțetul de mere este folosit de mulți ani ca tratament natural și, în această combinație cu sare, acesta poate fi foarte eficient în tratarea picioarelor și calcaiele.

Ingrediente:

– Oțet din mere
– Sare

Instrucțiuni:

1. Preîncălziți o jumătate de cană de oțet de mere și amestecați solo cu o cană de sare de mare.

2. Adaugați amestecul într-o baie cu apă caldă.

3. Stai cu picioarele în apă pentru 10-15 minute, lăsați să se răcească și ștergeți-vă bine.

4. Repetați această procedură de 3 ori pe săptămână.

2. Banane și lapte și zahăr

O altă rețetă extrem de interesantă și eficientă, care nu necesită mult efort pentru pregătire. Acest amestec oferă piciorului o hidratare excelentă și ajută la ameliorarea măcinării și uscăciunii.

Ingrediente:

– 1 banană
– 1/2 cană lapte
– 1/2 cană zahăr

Instrucțiuni:

1. Zdrobiți bine banana într-un vas.

2. Adăugați laptele amestecându-i.

3. Adăugați zahărul în vas și amestecați bine.

4. Pregătiți și încălziți un vas cu apă caldă și sărați pe bază de gust.

5. Înmuiați picioarele în vasul cu apă și lăsați-le pentru 15-20 de minute.

6. Clătiți bine, uscați-vă și lubrifiați picioarele cu amestecul de banane și lapte.

3. Bere și ulei de măsline

Din cauza proprietăților sale hidratante și nutritive, această combinație a fost folosită în mod tradițional pentru a trata măcinăturile, exfolierea și uscăciunea pielii și a aduce strălucirea și netezimea pe care o cautăm.

Ingrediente:

– 1/2 cană de bere
– 1/2 cană ulei de măsline

Instructiuni:

1. Preîncălziți o jumătate de cană de bere și omogenizați-o cu jumătate de cană de ulei de măsline.

2. Puneți amestecul într-o caserolă și adaugați apă călduță cât să acopere picioarele.

3. Înmuiați picioarele în soluția caldă timp de 10-15 minute.

4. Clătiți bine și uscați-vă bine cu un prosop și aplicați o cremă hidratantă.

4. Bicarbonat de sodiu

Datorită proprietăților sale ant