Cum poți avea grijă de părul de porozitate redusă? Spune NU proteinelor! Cum poți avea grijă de părul de porozitate redusă? Spune NU proteinelor!

Părul de porozitate scăzută poate fi unul dintre cele mai provocatoare tipuri de păr, deoarece necesită mai multă îngrijire decât majoritatea altor tipuri de păr. Părul de porozitate scăzută este predispus la uscare, frizarea și ruperea firelor, de aceea trebuie să fiți mai atenți și să puneți mai multă grijă, îngrijire și răbdare pentru a obține un rezultat bun.

Iată câteva sfaturi utile despre cum putem avea grijă de părul de porozitate scăzută:

1. Spune NU proteinelor

O parte esențială a îngrijirii părului de porozitate scăzută este evitarea proteinelor. Proteinele pot fi prezente în produsele speciale pentru păr și pot fi, de asemenea, introduse în produsele noastre folosite pentru îngrijirea corporală, precum șampoane, balsamuri și alte produse pentru păr. Proteinele sunt esențiale pentru îngrijirea părului, însă în cazul părului de porozitate scăzută, surplusul de proteine poate afecta părul și poate provoca strângerea sau uscarea peste capacitatea lui de a se hidrata și îngriji, ceea ce poate sfârși prin ruperea firelor fragile.

Evitarea proteinelor în produsele de îngrijire a părului este esențială pentru prevenirea ruperii părului. Este important să citiți etichetele produselor și să evitați produsele care conțin keratină, proteine ​​de soia, proteine ​​de grâu, hidrolizate, peptide și alte substanțe similare.

2. Folosiți produse special create pentru părul de porozitate scăzută

Este important să folosiți produse special create pentru părul cu porozitate scăzută, astfel încât să puteți obține cele mai bune rezultate în îngrijirea părului. Aceste produse sunt formulate pentru a hidrata, întări și hrăni firul de păr, pentru a-i menține sănătatea și rezistența. Produsele hidratante produc aproape întotdeauna cele mai bune rezultate pentru părul de porozitate scăzută, deoarece acest tip de păr reține umezeala și are nevoie de ceva care să se asigure că firele rămân hidratate. Cea mai bună opțiune pentru acest tip de păr ar fi să optați pentru produse special formulate pentru părul creț, endes sau vâlvoi. Folosind această metodă, puteți obține cele mai bune rezultate.

3. Puneți accent pe hidratarea părului

Hidratarea este vitală pentru îngrijirea părului de porozitate scăzută. Deoarece acest tip de păr se usucă mai repede și are tendința de a se rupe mai repede decât alte tipuri de păr, este important să se investească mai mult timp și efort pentru a asigura că este hidratat și hrănit. Hidratarea ar trebui să fie făcută cu produse special formulate pentru părul creț, cu ingrediente precum uleiuri și extracte de plante, care ajută la hrănirea și întărirea șuvițelor de păr.

De asemenea, este important să vă faceți o măsurătoare a umidității în mod regulat, pentru a ști cât de mult îmbibă șuvițele de păr în zona depresată și cât de multă umezeală și a trata cu un tratament încărcat. Acest lucru va ajuta la prevenirea ruperii și a uscării părului, precum și la menținerea sănătății șuvițelor de păr.

4. Utilizați produsele cu grijă

Acoperirea prea multă a produsului de îngrijire a părului pe firul de păr poate cauza acumularea de produse și uscarea părului, ceea ce poate duce la ruperea mai ușoară. De asemenea, utilizarea produselor cu prea multă proteine ​​poate crea o „barieră” la nivelul firului de păr, care să împiedice absorbția umidității de către firele de păr. Acest lucru poate avea ca rezultat uscarea sau ruperea firului de păr.

De asemenea, este important să folosiți produsele care să fie corespunzătoare tipului de păr. Utilizarea produselor pentru păr vopsit sau deteriorat nu este potrivită pentru părul de porozitate scăzută, deoarece produsele acestea pot conține multe proteine ​​care pot bloca umiditatea în firul de păr și poate duce la uscarea acestuia.

5